Κοντά στους κατοίκους της γειτονιάς του Σωρού βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» Γ. Πατούλης

Σε συγκέντρωση κατοίκων στη γειτονιά του Σωρού παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» κος Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή του υπεύθυνου Κυκλοφορίας και Δημοτικής Συγκοινωνίας και υποψήφιου στο συνδυασμό στις προσεχείς εκλογές κου Γιώργου Ζήκου.     

   

Ο κος Πατούλης αναφερόμενος στον απολογισμό έργου της Δημοτικής Αρχής,  ανέπτυξε στους κατοίκους το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί στο Σωρό, καθώς και στα υπό εξέλιξη έργα υποδομής και ανάπλασης που θα αναβαθμίσουν τη γειτονιά και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

 

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε:

-      Στην κατεδάφιση της παλιάς αποθήκης της ΗΒΗ, στον καθαρισμό του χώρου και στη διάνοιξη της οδού Σωρού, από το ύψος της Λ. Κηφισίας έως το ύψος της οδού Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, έργα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

-      Στη διαπλάτυνση του υπολοίπου τμήματος της οδού Σωρού, έργου ενταγμένου σε μελέτη 2 εκατ. ευρώ.  

-      Στη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησίας, που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα, καθώς θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση της περιοχής από τον κυκλοφοριακό φόρτο.             

-      Στα έργα διαμόρφωσης στις οδούς Αγίου Αθανασίου, Κονίτσης, καθώς και του κοινόχρηστου χώρου, όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου.

-       Στα έργα οδοποιίας στις οδούς Αλαμάνας και Δελφών

-      Στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

-      Στην ένταξη της περιοχής Κάτω Σωρός – Τύμβος Μαρμαράδικα στο σχέδιο πόλης, δέσμευση που γίνεται πράξη με την ανάρτηση της Κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής της περιοχής «Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα».

 

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» έκανε ειδική αναφορά στην τελική ευθεία στην οποία βρίσκεται η οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος από το ΣτΕ. Με τη διευθέτηση της κοίτης του ρέματος θα ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, καθώς και η ανάπλαση των περιοχών πέριξ του ρέματος, μεταξύ των οποίων και της γειτονιάς του Σωρού.

 

«Με την ψήφο και την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στο συνδυασμό μας, θα προχωρήσουμε το δημιουργικό έργο μας που έχει ανάγκη η πόλη μας, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε το Μαρούσι πρότυπη ανθρώπινη πόλη» κατέληξε ο κος Πατούλης.