Το έργο της Δημοτικής Αρχής σε τεχνικές και κοινωνικές υποδομές και τον προγραμματισμό για την επόμενη πενταετία ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης σε συναντήσεις με κατοίκους και φορείς της πόλης

Το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί την τελευταία τριετία στο Μαρούσι σε τεχνικές και κοινωνικές υποδομές, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και την δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» κος Γιώργος Πατούλης, παρόντος του Αντιδημάρχου Οικονομικών κου Σπύρου Σταθούλη σε συγκεντρώσεις που οργάνωσαν κάτοικοι και φορείς στην Αγία Φιλοθέη, στο Κέντρο του Αμαρουσίου και στην οδό Πεντέλης.

  

Στην συνάντηση στην γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης, παρουσία του Προέδρου της Παγκρήτιας Ένωσης κου Γιώργου Μαριδάκη, του Προέδρου κου Νικόλαου Αρβανιτάκη  και μελών του Εξωραϊστικού Συλλόγου και Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος», του Πατέρα Θεοφάνη, ο κος Πατούλης συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις με τους κατοίκους της γειτονιάς.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, στο υπό κατασκευή βιοκλιματικό σχολείο που θα στεγάσει το 8ο Γυμνάσιο – 9ο Λύκειο για το οποίο ολοκληρώθηκε η γεωτεχνική μελέτη και πλέον το έργο βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης για χρηματοδότηση. Μίλησε επίσης και για το ζήτημα της περιοχής Δηλαβέρη, το οποίο βρίσκεται στη φάση έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος, προκειμένου να προχωρήσει η μεταγραφή της πράξη εφαρμογής για την περιοχή, που θα ανοίξει ουσιαστικά το δρόμο για τη διαχείριση του υπερτοπικού κυκλοφοριακού φόρτου και την ανάπλαση της περιοχής. «Πρόκειται για δύο έργα που στον προγραμματισμό μας  βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες που έχομε θέσει, καθώς  η ολοκλήρωσή τους θα δώσει «νέα πνοή» στη γειτονιά και θα αναβαθμίσει την ποιότητα των κατοίκων» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κος Πατούλης.    

Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα τα μέλη, οι φίλοι του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Μέριμνα του Γήρατος» και του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγία Μαρίνα» και κάτοικοι της περιοχής Αναβρύτων υποδέχθηκαν το Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη,ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει για το ευρύ δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που έχει αναπτύξει ο Δήμος Αμαρουσίου για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων.
«Έχομε δεσμευθεί ότι στο Μαρούσι κανείς συμπολίτης μας δεν θα είναι μόνος και αβοήθητος. Μέσα από το ευρύ δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που λειτουργούμε στην πόλη μας ( Δημοτικό Πολυϊατρείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γωνιά Αγάπης και Αλληλεγγύης, Γεύμα Αγάπης, Ταμείο Αλληλοβοήθειας κ.α.) και με τη αξιέπαινη συμβολή των εθελοντών μας, εκατοντάδες συμπολίτες μας βρίσκουν κάθε μέρα την υποστήριξη και τη συμπαράσταση που έχουν ανάγκη. Παράλληλα, προσφέρουμε στο ΚΑΠΗ και τα παραρτήματά του στις γειτονιές, υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν, ενώ στα άμεσα σχέδια μας μεταξύ άλλων είναι η δημιουργία πρότυπου δημοτικού γηροκομείου για την στήριξη των ανήμπορων συμπολιτών μας, καθώς  και η δημιουργία ξενώνα για τα παιδιά και τα άτομα με αυτισμό και αναπηρία.»      

Παράλληλα, ο κος Πατούλης συνομίλησε και αντάλλαξε απόψεις για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μαρούσι σε συνάντηση με επιχειρηματίες του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου, κατοίκους και παράγοντες του Γ.Σ.Α.


Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κέντρου, που αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στους πολίτες, ένα έργο που όπως σημείωσε θα αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά τη συνολική εικόνα της πόλης μας, θα δώσει υπεραξία στο Ιστορικό Κέντρο και  θα ενισχύσει την τοπική αγορά και απασχόληση, χωρίς να κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους πολίτες. Αναφερόμενος επίσης στο σχεδιασμό για τα έργα υποδομής το επόμενο διάστημα, υπογράμμισε την κατασκευή χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης,, την κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου στο χώρο όπου σήμερα βρίσκεται το κλειστό γυμναστήριο « Σπύρος Λούης» και την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα.