Το έργο της Διοίκησης την τριετία 2011-2013 και το σχέδιο του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» για την επόμενη πενταετία ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, σε συγκεντρώσεις κατοίκων

Βρέθηκε μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους κοντά σε δημότες στις γειτονιές Πολύδροσο, Ανατολικό Μαρούσι, Σωρό, Καρπάθικα, Νέο Μαρούσι και Άγιοι Ανάργυροι

Το έργο που έχει υλοποιηθεί στο Μαρούσι στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας του ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» Γιώργος Πατούλης, ενώπιον κατοίκων από διάφορες γειτονιές της πόλης, και συγκεκριμένα, από το Πολύδροσο, το Ανατολικό Μαρούσι, τον Σωρό, τα Καρπάθικα, το Νέο Μαρούσι, τους Αγίους Αναργύρους σε συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή, επίσης, δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων του Συνδυασμού στις προσεχείς εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου
Γιώργος Πατούλης σε όλες τις συναντήσεις έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους συγκεντρωμένους κατοίκους που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα στη γειτονιά τους, τα σχέδια του για την επόμενη πενταετία, αλλά και να συνομιλήσουν μαζί του.


Πολύδροσο
Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, μιλώντας σε συγκέντρωση κατοίκων του Πολυδρόσου με τη συμμετοχή, επίσης, του δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου στις προσεχείς εκλογές Θανάση Βλαχοπιώτη, παρουσίασε το έργο της δημοτικής Αρχής στη διάρκεια της τριετίας, και επικεντρώθηκε ως επί το πλείστον στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και έχουν δρομολογηθεί να γίνουν κατά το επόμενο διάστημα στο Πολύδροσο. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που επισημάνθηκαν αφορούσε στη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς με στόχο η εξέλιξη αυτή να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο την κυκλοφορία της περιοχής. Παράλληλα, παρουσιάστηκε στους κατοίκους το σχέδιο για το νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και βιοκλιματικής ανάπτυξης που εκτείνεται από την οδό Αμαρυσίας Αρτέμιδος μέχρι τον Παράδεισο, με το μεγαλύτερο τμήμα του να αφορά στη γειτονιά του Πολυδρόσου.


Τόσο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Βλαχοπιώτης, υπογράμμισαν ότι βασική επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής και για την επόμενη πενταετία, είναι να συνεχίσει το έργο της σε επίπεδο βελτίωσης των υποδομών και διατήρησης του υψηλού επιπέδου διαβίωσης στο Πολύδροσο.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν η συμμετοχή και οι τοποθετήσεις νέων ανθρώπων, οι οποίοι έθεσαν τους προβληματισμούς τους ενώπιον του Δημάρχου οδηγώντας σε έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.


 

Ανατολικό Μαρούσι
Δύο συναντήσεις με κατοίκους του Ανατολικού Αμαρουσίου είχε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του των δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων με τον Συνδυασμό «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» Θανάση Βλαχοπιώτη, και Δημήτρη Καρλαύτη.Στην πρώτη συνάντηση που διοργανώθηκε στο φιλόξενο καφενείο «Η Κρήτη» στο Ανατολικό Μαρούσι, σε φιλική ατμόσφαιρα και με την παρουσία κατοίκων της περιοχής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρουσίασε το έργο της Διοίκησης τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Κοκκινιάς. Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με τον Συνδυασμό «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» και στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές Θ. Βλαχοπιώτης.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε:

 • στις πεζογέφυρες που κατασκευάστηκαν επί της Κηφισίας στη συμβολή με τις οδούς Γούναρη και Αναβρύτων και ενώνουν το Ανατολικό Μαρούσι με το Κέντρο της πόλης,
 • στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ που κατασκευάστηκε στο 2ο Λύκειο και Γυμνάσιο Αμαρουσίου,
 • στην κατασκευή του νέου βιοκλιματικού παιδικού σταθμού Κοκκινιάς,
 • στη δημιουργία του παραρτήματος του Ωδείου Αμαρουσίου,
 • στη δημιουργία του χώρου άθλησης «Στέκι Νέων»,
 • στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν στη γειτονιά,
 • στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων


Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, σημείωσε με έμφαση ότι τα περισσότερα από τα παραπάνω έργα πραγματοποιήθηκαν με απορρόφηση ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων, αποτέλεσμα οργανωμένης προσπάθειας και επίμονης διεκδίκησης της Διοίκησης και χωρίς οι Μαρουσιώτες να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ.

Στον προγραμματισμό των έργων για τα επόμενα χρόνια, «που με την εντολή των συνδημοτών μας φιλοδοξούμε να είμαστε και πάλι Διοίκηση» όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης, παρουσίασε μια σειρά έργων στο πλαίσιο του βασικού οράματος όπως εκφράζεται και στο όνομα του Συνδυασμού, «να γίνεται το Μαρούσι καθημερινά πιο “Ανθρώπινη πόλη”». 

Βασικές επιδιώξεις για την περιοχή της Κοκκινιάς είναι κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων αλλά και παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της γειτονιάς.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλας Αλεπούς.

Στη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό σπίτι στην Κοκκινιά, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Καρλαύτη, βρέθηκαν κοντά σε κατοίκους στους οποίους μίλησαν για τα έργα της Διοίκησης στη γειτονιά. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που έχουν αναβαθμίσει την εικόνα της περιοχής αλλά και στηρίζουν στην πράξη της καθημερινότητα όσων διαβιούν στο Ανατολικό Μαρούσι.

Όπως και στην πρώτη συνάντηση, ο Δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά σε καθένα από τα έργα που υλοποιήθηκαν όπως και στη δημιουργία της πράσινης διαδρομής με την ανάπλαση πλατειών και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου, και παρουσιάζοντας το σχεδιασμό της Διοίκησης για τα επόμενα πέντε χρόνια, εστίασε στα αντιπλημμυρικά έργα στα οποία έχει ενταχθεί και το Ανατολικό Μαρούσι.

 

Σωρός
Σε συγκέντρωση κατοίκων από τη γειτονιά του Σωρού και της γύρω περιοχής, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τη συμμετοχή του δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου στον Συνδυασμό στις εκλογές του Μαΐου Γιώργου Ζήκου.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο έργο της Διοίκησης στην περιοχή:

 • στα έργα οδοποιίας στις οδούς Αλαμάνας και Δελφών,
 • στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν συμβάλει στην αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων,
 • στη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς που θα δημιουργήσει νέα δεδομένα αποσυμφορίζοντας την περιοχή από τον κυκλοφοριακό φόρτο που δέχεται,
 • στη διάνοιξη της οδού Σωρού από το ύψος της Λεωφ. Κηφισίας έως το ύψος της οδού Αμαρουσίου – Χαλανδρίου,
 • στη διαπλάτυνση του υπόλοιπου τμήματος της οδού Σωρού, έργου ενταγμένου σε μελέτη ύψους 2 εκατ. ευρώ,
 • στα έργα διαμόρφωσης στις οδούς Αγ. Αθανασίου, Κονίτσης καθώς και του κοινόχρηστου χώρου όπου μέχρι πρότινος στεγάζονταν τα εξωτερικά συνεργεία του ΔήμουΙδιαίτερη μνεία έκανε στην προσωπική του δέσμευση προς τους κατοίκους για την ένταξη της περιοχής Κάτω Σωρός - Τύμβος- Μαρμαράδικα στο σχέδιο πόλης, δέσμευση που έκανε πράξη με την Α’ Ανάρτηση της Κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής της περιοχής «Κάτω Σωρός- Τύμβος - Μαρμαράδικα».

Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την τελική ευθεία στην οποία βρίσκεται η οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς έπειτα από τις επίπονες προσπάθειες της Διοίκησης. Με την ολοκλήρωση του τελικού αυτού σταδίου της διευθέτησης της κοίτης του ρέματος, θα ανοίξει ο δρόμος για νέες εντάξεις περιοχών στο Σχέδιο Πόλης, για κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων και αγωγών αποχέτευσης όμβριων υδάτων αλλά και για ανάπλαση των περιοχών πέριξ του ρέματος, μεταξύ των οποίων και της γειτονιάς του Σωρού.

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι με την ολοκλήρωση των σημαντικών αυτών εκκρεμοτήτων, θα διευθετηθούν οριστικά σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν τον Σωρό, θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα δώσουν «νέα πνοή» στη γειτονιά.

Άγιοι Ανάργυροι και Νέο Μαρούσι
Σε κατοίκους από τις περιοχές των Αγίων Αναργύρων και του Νέου Αμαρουσίου σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σε καφέ στο κέντρο της πόλης μίλησε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, παρόντος και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και υποψηφίου στις προσεχείς εκλογές Νίκου Πέππα.


Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ενημέρωσε τους κατοίκους για το έργο της Διοίκησης στη διάρκεια της τριετίας, και αναφέρθηκε στα έργα ύψους 3 εκατ. ευρώ που έχουν δρομολογηθεί, μεταξύ άλλων, και στις δύο συγκεκριμένες περιοχές για να θωρακίσουν αντιπλημμυρικά την πόλη.

Λόγω της παρουσίας νέων και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στην πολύπλευρη πολιτιστική δημιουργία που παρά τις δύσκολες οικονομικά εποχές συνεχίζεται να επιτελείται στο Μαρούσι, αποτέλεσμα της συνειδητής επιλογής της Διοίκησης να στηρίζει τον πολιτισμό αλλά και της αντίστοιχης ανταπόκρισης των συμπολιτών μας που αγκαλιάζουν τα προγράμματα πολιτισμού και τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης.

Καρπάθικα
Σε ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με κατοίκους στην περιοχή Καρπάθικα με τη συμμετοχή και της υποψήφιας με τον Συνδυασμό «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» Χρηστίνας Θεοδωρίδου Αλεξανδρίδου.

Μεταξύ άλλων, εκτός από τα έργα των τελευταίων ετών που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη, ο Δήμαρχος στις προτεραιότητες της Διοίκησης με την προϋπόθεση την ανανέωση της εντολής από μέρους των κατοίκων, είναι η αντιπλημμυρική προστασία με έργα και στην περιοχή τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και η ενίσχυση του κοινωνικού έργου και των κοινωνικών δομών του 

Δήμου με τη συνεργασία - συμπαράσταση και νέων ανθρώπων με δεδηλωμένη ευαισθητοποίηση και ενεργό δράση στον τομέα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.