Στην αθλητική, πολιτιστική και κοινωνική πολιτική της επόμενης πενταετίας αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του Συνδυασμού Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη σε συγκεντρώσεις νέων και κατοίκων της πόλης


Στο πρότυπο δίκτυο αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών δομών που λειτουργούν στην πόλη, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πολίτες, καθώς και στο σχεδιασμό για την επόμενη πενταετία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» κος Γιώργος Πατούλης σε συναντήσεις με νέους και κατοίκους των γειτονιών, που διοργάνωσαν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού.

Ο κος Πατούλης παραβρέθηκε σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις πολιτών που διοργάνωσαν: ο Αντιδήμαρχος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κος Βασίλης Κόκκαλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος του συνδυασμού κος Βαγγέλης Κάββαλος, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος κα Κωνσταντίνα Βολιώτου, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κος Βασίλειος Κωνσταντίνου, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κος Ευάγγελος Λουκούμης, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Μαρία – Βέρα Γαζή με τη συμμετοχή του υποψήφιου κου Ευάγγελου Αγγέλου. Επίσης σε συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν κάτοικοι και φίλοι του συνδυασμού, με τη συμμετοχή αφενός του Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου κου Νικόλαου Κάββαλου και του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου κου Φραγκιά Παρασύρη και αφετέρου με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου, υποψήφιου του συνδυασμού κου Νικόλαου Πέππα.  
       

Στο χαιρετισμό του ο κος Πατούλης, αναφερόμενος στην προαγωγή του αθλητισμού και πολιτισμού στο Μαρούσι, όπου περισσότεροι από 4.500 πολίτες όλων των ηλικιών συμμετέχουν στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου και αντίστοιχα περισσότεροι από 5000 πολίτες συμμετέχουν σε προγράμματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, σημείωσε:

 «Όταν άλλοι Δήμοι έχουν διακόψει τη λειτουργία των αθλητικών χώρων τους και έχουν περιορίσει τις πολιτιστικές τους δραστηριότητες εμείς στο Δήμο Αμαρουσίου διατηρούμε και προωθούμε την αθλητική και πολιτιστική παράδοση της πόλη μας, προσφέροντας την ευκαιρία  σε χιλιάδες συμπολίτες μας να εκφραστούν δημιουργικά. Εκατοντάδες παιδιά και σωματεία έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις όπως το Δημοτικό Κολυμβητήριο,το κλειστό γυμναστήριο της Κοκκινιάς μαζί τα τρία ακόμη κλειστά γυμναστήρια, τα 12 γήπεδα ποδοσφαίρου5χ5, μπάσκετ και βόλεϋ, καθώς και τα 21 υπαίθρια γήπεδα σ ε21 σχολικά συγκροτήματα. 

 Την επόμενη πενταετία στο σχεδιασμό μας βρίσκεται η δημιουργία ενός πρότυπου βιοκλιματικού γυμναστηρίου στη θέση του «Σπύρου Λούη», ενός γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα και η δημιουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων σε ακίνητο της οδού Ειρήνης στο Νέο Μαρούσι, ενισχύοντας περαιτέρω τις αθλητικές υποδομές της πόλης μας.»

Ο κος Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στην κοινωνικές υποδομές και στις υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί στην πόλη για την φροντίδα και υποστήριξη με κοινωνική ευαισθησία της εργαζόμενης μητέρας, των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν και όσων εκ των συμπολιτών μας έχουν ανάγκη. Στόχος μας –σημείωσε- είναι η ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις νέες ανάγκες στήριξης όλων και περισσότερων συμπολιτών μας. Μεταξύ αυτών είναι η δημιουργία Πρότυπου Δημοτικού Κοινωνικού Γηροκομείου και η δημιουργία Πρότυπης Μονάδας Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση.»                              

Σήμερα μέσα από το ευρύ δίκτυο των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών
6.000 παιδιά φιλοξενούνται τα τελευταία 7 χρόνια στο Πρότυπο Δίκτυο των 13 Παιδικών Σταθμών.  Περισσότερα από 2.200 μέλη των 6 παραρτημάτων του ΚΑΠΗ απολαμβάνουν υπηρεσίας υποστήριξης αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης. Περισσότεροι από 6.000 συμπολίτες μας κάθε χρόνο κυρίως άποροι και ανασφάλιστοι υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες του Δημοτικού Πολυϊατρείου. Χιλιάδες μαθητές της πόλης συμμετέχουν σε προγράμματα προληπτικής ιατρικής. Σε εκατοντάδες οικογένειες της πόλης μας προσφέρουμε την υποστήριξη που έχουν ανάγκη μέσα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, τη Δημοτική Ιματοθήκη και το  Κοινωνικό Ανταλλακτήριο. 25 παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό υποστηρίζονται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και νέων με αναπηρία και 3000 ηλικιωμένοι με άνοια συμμετέχουν σε προγράμματα υποστήριξης στο Κέντρο Ημέρας νόσου Αλτσχάιμερ.