Εποικοδομητικό διάλογο με τους κατοίκους των γειτονιών του Ψαλιδίου και των Αναβρύτων είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» Γ. Πατούλης
Στα σημαντικότερα έργα υποδομών και ανάπλασης που έχουν υλοποιηθεί και προγραμματίζονται για τις γειτονιές του Ψαλιδίου και των Αναβρύτων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» κος Γιώργος Πατούλης στις συναντήσεις που είχε με τους κατοίκους των γειτονιών αυτών μέσα σε ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα.

Στις συναντήσεις και συνομιλίες με τους κατοίκους, με τη συμμετοχή των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της κας Βλάχου Σταματάκη Ελένης και της κας Παπαρούπα Καλλιόπης, ο κος Πατούλης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για τη στήριξη στο έργο της Διοίκησης που απλώνεται σε όλο το Μαρούσι σε κάθε γειτονιά, το οποίο όπως υπογράμμισε θα συνεχισθεί με εντατικούς ρυθμούς και τα επόμενα χρόνια. 

«Τοποθετώντας το Μαρούσι πρώτα και πάνω από όλα, με τη στήριξη τη δική σας και την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στη Διοίκηση μας, όλοι μαζί αποφασισμένοι το οδηγούμε Μπροστά με οργάνωση, ισχυρή διεκδίκηση προς όφελος της πόλης μας, με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, με έργο σε κάθε γειτονιά.
Ο πήχης για την επόμενη πενταετία είναι ακόμη ψηλότερα για την πόλη μας, γιατί στόχος μας είναι το Μαρούσι να γίνει πρότυπη ανθρώπινη πόλη σε όλη την Ελλάδα.»    

ΨΑΛΙΔΙ


Ο κος Πατούλης αφού αναφέρθηκε στην οικονομική εξυγίανση και το νοικοκύρεμα του Δήμου από χρέη και δάνεια εκατομμύριων ευρώ του παρελθόντος, ώστε το 2014  ο προϋπολογισμός να είναι πλεονασματικός μετά από πολλά, κατά 11, 5 εκατ. ευρώ, έκανε ειδική αναφορά στην αποτελεσματική διεκδίκηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων ύψους 50.000.000 ευρώ, με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν έργα χρήσιμα για την πόλη που δεν κόστισαν ούτε ένα ευρώ στους πολίτες.

 Αναφερόμενος στα σημαντικότερα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην πόλη την τελευταία τριετία που ενισχύουν τις υποδομές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, έκανε λόγο ειδικότερα για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και προγραμματίζονται στη γειτονιά του Ψαλιδίου, όπως:
- Η ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης με την κατασκευή αγωγού ακαθάρτων και τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης.
- Τα έργα οδοποιίας που έχουν υλοποιηθεί και θα συνεχισθούν με διανοίξεις, διαμορφώσεις, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμό στις οδούς: Χαλκιδικής, Μαροζίνη, Πέληκα, Φθιώτιδος, Γυθείου, Εγνατίας, από Αγρινίου έως Ρέας, Λακωνίας στο τμήμα που βγαίνει προς τη Βύρωνος και σε τμήμα της οδού Ψαρών.
- Η κατασκευή νέου Παιδικού Σταθμού, η μελέτη του οποίου έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.                       
- Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που ξεκινούν τους επόμενους μήνες για τα οποία έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ύψους 3.500.000 ευρώ και για τις περιοχές Στούντιο Α και Νέα Λέσβο. 
- Η διαμόρφωση του χώρου του ρέματος επί της οδού Κυρίλλου για το οποίο έχει εγκριθεί η μελέτη.
- Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μόλις ολοκληρωθούν οι διανοίξεις των οδών.      

ΑΝΑΒΡΥΤΑ

Εποικοδομητικό διάλογο είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου με τους κατοίκους των Αναβρύτων σχετικά με τις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη γειτονιά και σε αυτές που προγραμματίζονται σε αναπτυξιακό επίπεδο. Συνομίλησαν επίσης  και για το σημαντικό κοινωνικό έργο και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί από τη Δημοτική Αρχή στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας για τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας, των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν και την υποστήριξη και συμπαράσταση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Αναπτύσσοντας ο κος Πατούλης το πρόγραμμα έργων για τη γειτονιά των Αναβρύτων μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:
-Στην εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας με την οριοθέτηση του ρέματος Σπαφούς, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την έκδοση του Π.Δ. Ήδη είναι έτοιμη η μελέτη για την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων με όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις.          
- Στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, που η διαβούλευση ολοκληρώνεται εντός του 2015.
- Στην κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στο ακίνητο Καρέλλα.
- Στη βιοκλιματική ανάπλαση των γειτονιών, με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων.  
- Στην κατασκευή πεζοδρομίου επί της οδού Ευκαλύπτων πέριξ του 5ου Γυμνασίου για τη ασφαλή διέλευση μαθητών και πεζών και στα έργα διαμόρφωσης της παρόδου της Αγίας Ελεούσης. 
- Στα έργα οδοποιίας και στην κατασκευή πεζοδρομίων  στη περιοχή.
- Στις εργασίες συντήρησης, καθαρισμού και καλλωπισμού στο πάρκο στη συμβολή των οδών Ίωνος και Αγίας Ελεούσης, καθώς και του πάρκου στην οδό Σοφοκλέους.