Το πλαίσιο των έργων και των παρεμβάσεων για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των γειτονιών και την ενίσχυση του κοινωνικού έργου έθεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, επικεφαλής του συνδυασμού Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη στις συναντήσεις του με τους κατοίκουςΣε φιλικές συγκεντρώσεις κατοίκων και υποψηφίων του συνδυασμού παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κος Γιώργος Πατούλης επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους και να αναπτύξει το σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο που έχει ξεκινήσει σε κάθε γειτονιά και το Μαρούσι να προχωρήσει Μπροστά.            

Ο κος Πατούλης παραβρέθηκε στις συγκεντρώσεις κατοίκων που διοργάνωσαν ο Αντιδήμαρχος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κος Βασίλης Κόκκαλης, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κος Ευάγγελος Αγγέλου, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος κα Θεοδώρα Μανιατοπούλου – Κεσίδου και η κα Δεσποτοπούλου με την συμμετοχή των υποψηφίων Βασίλη Κόκκαλη, Ελένη Λέκκα και Κατερίνα Φραγκάκη.
         

Στις τοποθετήσεις του ο κος Πατούλης υπογράμμισε ότι όλες οι γειτονιές της πόλης αναβαθμίζονται λειτουργικά και αισθητικά την επόμενη πενταετία με την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων, την ενίσχυση του αστικού πρασίνου, τη χρησιμοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, τη δημιουργία χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης, την ενίσχυση των υποδομών (πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι γειτονιάς). Στόχος μας τόνισε ο κος Πατούλης είναι κάθε γειτονιά να μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, διαθέτοντας η καθεμιά τις αναγκαίες κοινωνικές υποδομές για την ευημερία των κατοίκων. Μέσα από την σοβαρή και αποτελεσματική διεκδίκησή μας πετύχαμε την εξασφάλιση 50.000.000 ευρώ για την υλοποίηση αυτών των έργων, ενώ διεκδικούμε ακόμη 35.000.000 ευρώ από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.              

Παράλληλα αναφερόμενος στην ενίσχυση του κοινωνικού έργου τα επόμενα χρόνια ανέφερε μεταξύ άλλων τη περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών τελών για τα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις της πόλης, την ενίσχυση των κοινωνικών παροχών και υποδομών μέσα από την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων., όπως η δημιουργία Κοινωνικού Δημοτικού Γηροκομείου και η δημιουργία κέντρου ημιαυτόνομης διαβίωσης για άτομα με αναπηρία και αυτισμό.

Ο κος Πατούλης δέχθηκε τις θερμότατες ευχές των παρευρισκόμενων για καλή επιτυχία στις δημοτικές εκλογές, προκειμένου το Μαρούσι να γίνει μία πρότυπη πόλη σε όλη την Ελλάδα.