Το πρόγραμμα και σχεδιασμό του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» για την επόμενη πενταετία παρουσίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης σε συγκεντρώσεις κατοίκων και υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων


Το έργο που έχει υλοποιηθεί στο Μαρούσι, αλλά και το σχέδιο για την επόμενη πενταετία παρουσίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του συνδυασμού Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη κος Γιώργος Πατούλης σε συγκεντρώσεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και κατοίκων της πόλης.

Ο κος Πατούλης παραβρέθηκε στις πολυπληθείς συγκεντρώσεις κατοίκων που διοργάνωσαν ο Αντιδήμαρχος, υποψήφιος του συνδυασμού κος Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος, υποψήφιος του συνδυασμού κος Νικόλαος Πέππας, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κυριακή Κανάρη –Νταλλή, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κος Πέτρος Κόνιαρης. Επίσης σε συγκέντρωση που διοργάνωσε κάτοικος φίλος του συνδυασμού με τη συμμετοχή των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων Επαμεινώνδα Γαρδέλη, Νικόλαου Πέππα, Σπύρου Σταθούλη, Δημήτρη Σμυρνή, Δημήτρη Καμπούκου, Παναγιώτη Βραχνού και Κατερίνας Φραγκάκη. 
     

Στο χαιρετισμό τους προς τους κατοίκους, ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό των έργων για την επόμενη πενταετία που αφορούν στο κέντρο της πόλης όπως και σε κάθε γειτονιά. Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στην βιοκλιματική ανάπλαση των γειτονιών με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων, στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, στον υπόγειο χώρο στάθμευσης που ξεκινά το 2014 στην πλατεία Ευτέρπης, στην ανάπλαση της πλατείας Ηρώων, στην ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης», στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα, κ.α.

 

Σε επίπεδο χρηματοδότησης των έργων αναφέρθηκε στην εξασφάλιση 50 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για έργα αναγκαία στην πόλη, αλλά και στην διεκδίκηση ακόμη 35 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση νέων έργων.
Επίσης αναφορά έκανε και στο κοινωνικό έργο που έχει επιτελεστεί στην πόλη και το οποίο όπως υπογράμμισε πρόκειται να ενισχυθεί ακόμη περαιτέρω τη νέα πενταετία.  Αναφερόμενος στην σπουδαιότητα της πρόληψης για τη διατήρηση και προαγωγή της καλής υγείας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη λειτουργία του 1ου ΚΕΠ Υγείας που πρόσφατα ξεκίνησε πανελλαδικά να λειτουργεί στο Μαρούσι, εγκαινιάζοντας μια νέα αντίληψη στον τομέα της πρόληψης μέσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Ενημέρωσε επίσης για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που βρίσκεται στη διαδικασία διαβούλευσης, καθώς και για την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς που βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την έκδοση Π.Δ. , δύο σημαντικές εξελίξεις που θα ανοίξουν το δρόμο για νέες εντάξεις περιοχών στο Σχέδιο Πόλης, για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, αναπλάσεις και έργα υποδομών που θα αναβαθμίσουν λειτουργικά και αισθητικά της γειτονιές. Αναφερόμενος στο αμέριστο ενδιαφέρον στη νεολαία της πόλης έκανε μνεία στο σχεδιασμό για την κατασκευή νέων σχολικών εγκαταστάσεων, στην ενίσχυση του πολιτισμού και του αθλητισμού  και στα δεκάδες προγράμματα που δίνουν δημιουργική διέξοδο στη νέα γενιά.