Προχωρούμε να κάνουμε το Ψαλίδι όπως το οραματιζόμαστε


Αναβαθμίζουμε αισθητικά τη γειτονιά και βελτιώνομε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της 

Το έργο και τις παρεμβάσεις που έθεσαν στέρεες βάσεις και οδηγούν την πόλη σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και προόδου με γειτονιές που να χαίρεται κανείς να ζει, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» σε συγκέντρωση κατοίκων στη γειτονιά του Ψαλιδίου.

Σε φιλική και εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρουσία εκατοντάδων κατοίκων, Δημοτικών Συμβούλων και υποψηφίων του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές, ο κος Πατούλης έκανε ειδική αναφορά στο σχεδιασμό για το μέλλον της γειτονιάς του Ψαλιδίου, που σηματοδοτεί τις προοπτικές που ανοίγονται για την όμορφη αυτή γειτονιά και αποκαθιστούν παραλείψεις και αδικίες του παρελθόντος.

 

Σε αυτή την προσπάθεια –επισήμανε- απαιτείται εμπειρία, ικανοί και άξιοι συνεργάτες, αποτελεσματική διεκδίκηση και ισχυρή φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.


Στα σημαντικά έργα ανάπλασης και κοινωνικών υποδομών που υλοποιήθηκαν στη γειτονιά του Ψαλιδίου το περασμένο διάστημα, έργα για τα οποία «διψούσε» η γειτονιά, νέες παρεμβάσεις βρίσκονται σε προτεραιότητα για την επόμενη πενταετία μεταξύ των οποίων είναι:
·         Στις άμεσες προτεραιότητες μας βρίσκεται η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Το επόμενο διάστημα ξεκινούν τα έργα για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. Μέσα από την αποτελεσματική διεκδίκηση μας τα πρώτα 3.500.000 ευρώ διατίθενται  για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ υπάρχει σχέδιο διεκδίκησης και άλλων πόρων για την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου δικτύου ομβρίων υδάτων σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας.
·         Ένας νέος Βιοκλιματικός Σταθμός δυναμικότητας φιλοξενίας 64 παιδιών θα ενισχύσει τις υπάρχουσες κοινωνικές υποδομές της γειτονιάς. Η μελέτη έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια και αναμένεται η χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ.   

·         Σχεδιάζουμε ενεργειακές παρεμβάσεις και «πράσινα δώματα» στον Παιδικό Σταθμό Ο.Τ. 580.
·         Δημιουργούμε νέους χώρους πρασίνου στους υφιστάμενους ανοικτούς χώρους. Οι χώροι αυτοί προτείνεται να συνδεθούν με πεζοδρόμους με την περιοχή της ΣΕΛΕΤΕ που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από την περιοχή του MALL.    

·         Καταθέσαμε πρόταση για χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» της μελέτης για  την αναμόρφωση – διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Βύρωνος στο τμήμα από την οδό Κυρίλλου έως τη συμβολή με την οδό Ψαρρών. Το έργο θα βελτιώσει την προσβασιμότητα των πεζών, την ενίσχυση του πρασίνου και την ασφάλεια πεζών και οχημάτων, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αισθητική αναβάθμιση της γειτονιάς. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 326.866 ευρώ. 

·         Προωθούμε έργα που ανακουφίζουν κυκλοφοριακά την περιοχή και αποτρέπουν τη διαμπερή κυκλοφορία.  

·         Ενισχύουμε το δίκτυο δημοτικού φωτισμού με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED.         


Έργα που έγιναν στο Ψαλίδι:
-Έργα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων σε σειρά οδών.
- Διανοίξεις οδών.
-Κατασκευή αγωγού ακαθάρτων και συνδέσεις με τα ακίνητα.
- Αναβάθμιση της πλατεία Δωδεκανήσου και κατασκευή γηπέδου 5χ5.
-Δεκάδες νέα φωτιστικά σώματα σε δρόμους της περιοχής.
- Νέα Παιδική Χαρά δίπλα στο MALL.
- Εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και εφαρμογή της μετά από διάλογο με τους κατοίκους.
- Απομάκρυνση παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
- Ενίσχυση πρασίνου, σε συνεργασία με τους κατοίκους.
-Νέα πεζοδρόμια
- Ανακατασκευή αύλειου χώρου του 9ου Δημοτικού Σχολείου.
- Εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 726.000 ευρώ για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.           

Κλείνοντας την ομιλία του ο κος Γιώργος Πατούλης σημείωσε:
«Στις εκλογές της 18ης Μαϊου επιλέγουμε ανθρώπους που μπορούν να παλέψουν για την πόλη, που έχουν δημιουργήσει την υποδομή για το μέλλον της πόλης.  Και είναι εύκολο αν το έχεις δημιουργήσει και δύσκολο εάν μόνο με ευχές προσπαθείς να δώσεις απαντήσεις που δεν ξέρεις.
Ζητώ στις 18 του Μάη να μας δώσετε μια ισχυρή δύναμη, μια ισχυρή νίκη.
Όλοι μαζί θα κτίσουμε το μέλλον και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του Αμαρουσίου για το μέλλον του Ψαλιδίου»