ΒΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Γεννήθηκα στα Καλάβρυτα του νομού Αχαΐας από γονείς φτωχούς αλλά έντιμους και προπάντων χριστιανούς. Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα στο χωριό μου κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες (πόλεμος, φτώχια κτλ). Σε πολύ μικρή ηλικία αποφάσισα να γίνω μετανάστης εσωτερικού, φοίτησα στις Βασιλικές Τεχνικές Σχολές Λέρου όπου έμαθα την τέχνη του υποδηματοποιού. Αποφοιτώντας από τις ανωτέρω σχολές εγκαταστάθηκα στο Μαρούσι μόνιμα μέχρι και σήμερα.


Ασχολήθηκα με τον αθλητισμό από μικρό παιδί για πολλούς λόγους αλλά κυρίως διότι ήταν η αδυναμία μου.
Ασχολήθηκα με το εμπόριο ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος αθλητικών υποδημάτων Ζήτα Ελλάς στο Μαρούσι. Είμαι παντρεμένος με τη Βασιλική Κορτέση και αποκτήσαμε τρία παιδιά τα οποία είναι επιστήμονες.


Παρασκευή Βελή καθηγήτρια φιλολογίας, απόφοιτος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγήτρια Αγγλικών, πτυχιούχος Η/Υ.
Μαρία Βελή καθηγήτρια Αγγλικών, απόφοιτος ΤΕΙ Αθηνών σχολή Οργάνωση και Διοίκηση Οικονομίας, πτυχιούχος Η/Υ.
Παναγιώτης Βελής απόφοιτος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σχολής Θετικών Επιστημών, τμήματος  Γεωλογίας, καθηγητής Αγγλικών, πτυχιούχος Η/Υ.


Συνδικαλιστική Δράση
Είμαι επίσημα Οργανωμένος από ηλικία 16 ετών στη Νέα Δημοκρατία πρώην Ε.Ρ.Ε.


Διετέλεσα Πρόεδρος του 17ου νηπιαγωγείου Αμαρουσίου και Γενικός Γραμματέας του 9ου δημοτικού σχολείου επί εννέα χρόνια.
Από το 1980 μέχρι και σήμερα είμαι μέλος διοικητικού συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας (τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές) και επί τρεισήμισι χρόνια Γενικός Γραμματέας στην Κεντρική Επιτροπή Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Αμαρουσίου. Διετέλεσα υπεύθυνος τομέων Περιφρούρησης και σήμερα υπεύθυνος ετεροδημοτών. Ποτέ μου δεν αρνήθηκα την οποιαδήποτε προσφορά μου όπου και όποτε μου ζητήθηκε.


Ήμουν επικεφαλής επιτροπής στην προσπάθεια μας να σώσουμε το 3ο γενικό λύκειο το οποίο τόσο η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ όσο και το υπουργείο παιδείας έκλεισαν προς χάριν του πολυκλαδικού λυκείου το οποίο έκλεισε.


Σε ότι αφορά την προσφορά μου ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο μας.

  1. Με εντολή Δημάρχου Κου Γιώργου Πατούλη αποξήλωσα 512 μεγάλες παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και 12000 μικρές παρά τα οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με αυτά. Αποτέλεσμα το Μαρούσι πρωτοστάτησε πανελλαδικώς στις αποξηλώσεις των παράνομων Διαφημιστικών Πινακίδων.
  2. Στο διάστημα που ήμουν Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Επικοινωνίας του Δήμου μας, αποκτήθηκε μια πολύ μεγάλη περιουσία αγοράζοντας ότι μας χρειαζόντουσαν απαλλάσσοντας τον Δήμο μας από μόνιμες ενοικιάσεις.
  3. Δεν χρεώθηκε η Δημοτική Επιχείρηση Επικοινωνίας ούτε ένα Ευρώ, αντίθετα ξεχρεώθηκε και από ένα μεγάλο χρέος του παρελθόντος.
  4. Δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να διαψεύσει την επιλογή και εμπιστοσύνη του Δημάρχου Κου Γιώργου Πατούλη, πολύ δε περισσότερο δεν επέτρεψα στον εαυτό μου  να διαψεύσω όσους με τίμησαν με την ψήφο τους.

Με την ψήφο σας στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές στις 18/5/2014 μέσα από την εμπειρία που απέκτησα θα προσπαθήσω να είμαι ακόμα καλύτερος.