ΒΟΛΙΩΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Η Κωνσταντίνα Βολιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαΐου 1977.


Αποφοίτησε από το Αρσάκειο – Τοσίτσειο Εκάλης το 1995.


Στη συνέχεια, πέρασε με πανελλαδικές εξετάσεις στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.


Τελειώνοντας τη σχολή το 2000, έκανε μεταπτυχιακό και στη συνέχεια διδακτορικό στον τομέα Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Σορβόννης Paris IV στο Παρίσι όπου αποφοίτησε με άριστα.


Είναι διδάκτωρ στο τμήμα Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πάει για λέκτορας κάνοντας δημοσιεύσεις στις εκδόσεις Δαίδαλος. Είναι ειδική παιδαγωγός καθώς έχει εξειδικευθεί στη διδασκαλία παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία και σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.


Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Αραβικά καθώς προέρχεται από οικογένεια Αιγυπτιωτών της Αλεξάνδρειας. Υπηρέτησε στη Β/θμια Ιδιωτική Εκπαίδευση (Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών Pierce – Deree College) όπου δούλευε από το 2002 έως το 2006.


Το 2007 έδωσε εξετάσεις ΑΣΕΠ και διορίστηκε στη Β/θμια Δημόσια Εκπαίδευση. Υπηρέτησε στη Σύμη και στη συνέχεια στη Ρόδο όπου είναι ακόμη εκεί η οργανική της θέση. Από το 2008 είναι εκλεγμένο μέλος στο συνδυασμό εκπαιδευτικών ΔΑΚΕ Δωδεκανήσου με ενεργή και συνεχή δράση(κλικ εδώ). Είναι παντρεμένη με τον ναυπηγό μηχανολόγο μηχανικό Πάνο Κωνστάντιο και κατοικεί στο Μαρούσι.


Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, της 4χρονης Άννας - Μαρίας, των 2,5 ετών διδύμων (Εκάβη Δέσποινα - Ιώ και Σταυρή) και του νεογέννητου Οδυσσέα – Πανορμίτη. Είναι μέλος της Ένωσης Πολυτέκνων Ελλάδος.  Στις 18 Μαΐου 2014 θα πάρει μέρος στις Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου με το συνδυασμό του Δημάρχου Γεωργίου Πατούλη.