ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ονομάζομαι  Κωνσταντίνος Δημογέροντας του Ηλία. Κατάγομαι από το Μερκοβούνι Τριπόλεως Νομού Αρκαδίας. Αποφοίτησα από το 1ο Εξατάξιο Γυμνάσιο Τριπόλεως και σπούδασα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θες/νίκης, στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θες/νίκης. Παρακολούθησα Μεταπτυχιακά μαθήματα Παιδαγωγικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Διορίστηκα στη Μέση Εκπαίδευση ως Φιλόλογος το 1982 και, εκτός από τα διδακτικά μου καθήκοντα, υπηρέτησα ως: α) Υποδιευθυντής στο 11ο Λύκειο Περιστερίου, στο 54ο Λύκειο Αθήνας και στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων, β) ως Διευθυντής στο 11ο Λύκειο Περιστερίου, στο Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων, στο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων και στο 1ο Λύκειο Αμαρουσίου.


Παρακολούθησα Σεμινάρια Εκπαιδευτικών αλλαγών Ευέλικτης  ζώνης Eιδικής αγωγής και Ενδοσχολικής βίας. Συμμετείχα σε προγράμματα Επιχειρηματικότητας, Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού Δειγματικών Διδασκαλιών και Ψυχολογικής Υποστήριξης μαθητών. Στη διάρκεια της θητείας μου οργάνωσα πλήθος εκπαιδευτικών επισκέψεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, και, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις στο Μαρούσι.
Υπήρξα μέλος του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Βθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου και μέλος της Επιτροπής Παιδείας στο ίδιο Δήμο.

 

Αποχώρησα από την Δημόσια Εκπαίδευση στις 16/8/2013. Είμαι παντρεμένος και έχω μια κόρη. Από το 1992 είμαι κάτοικος Αμαρουσίου.