ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Γεννήθηκα στο Μαρούσι Αττικής και αποφοίτησα από το Κλασικό Λύκειο Αναβρύτων. Έλκω την καταγωγή μου από την Καλαμάτα και τα Χανιά Κρήτης.


Είμαι μητέρα ενός αγοριού δύο ετών και παντρεμένη με τον ιατρό Γρηγόρη Μαρκόπουλο.


Το πέρας των μαθητικών μου χρόνων ακολούθησε το έτος 2000 η εγγραφή μου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Γκρίνουιτς (University of Greenwich), από την οποία και αποφοίτησα το 2003. Ακολούθως, συνέχισα τις νομικές σπουδές μου και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αποφοιτώντας το 2004 με «Άριστα» από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου Γουεστμίνστερ (University of Westminster), αποκτώντας ειδίκευση στον τομέα του Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου (LLM in International Commercial Law).
Το 2004 επέστρεψα στην Αθήνα, όπου ακολουθώντας την ισχύουσα τότε διαδικασία (ΔΟΑΤΑΠ) αναγνωρίστηκε το πτυχίο μου από την Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Η σαρανταετής επιτυχημένη πορεία του πατέρα μου, Θεοδώρου Φραγκάκη, ως δικηγόρου αποτέλεσε για εμένα την έμπνευση για τη μετέπειτα επαγγελματική μου σταδιοδρομία, με στόχο όχι την απλή συνέχιση μιας «οικογενειακής δικηγορικής παράδοσης», αλλά την ενασχόληση με μία επιστήμη διαρκώς εξελισσόμενη, θελκτική και γεμάτη προκλήσεις. Έχοντας αποκτήσει κατά τη διάρκεια των σπουδών μου σημαντικές και εμπεριστατωμένες γνώσεις αναφορικά με θέματα ναυτικού δικαίου, αλλά και δικαίου του διαδικτύου και του ανταγωνισμού, καθώς επίσης και διεθνούς εμπορικού δικαίου και δικαίου του καταναλωτή, επέλεξα και ως δικηγόρος να ασχοληθώ με αντίστοιχες υποθέσεις, εφαρμόζοντας τις θεωρητικές γνώσεις μου και σε επίπεδο πράξης.


Επιλέγοντας συνειδητά εδώ και μία επταετία , ως δικηγόρος Αθηνών παρ’ εφέταις, τη μάχιμη δικηγορία ως τρόπο ζωής και εργασίας και εργαζόμενη - ήδη από τα χρόνια της άσκησης - ως συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου «Θεόδωρος Φραγκάκης & Συνεργάτες», έχω χειριστεί σειρά υποθέσεων αστικού και ποινικού δικαίου καθώς επίσης και αρκετές υποθέσεις στρατιωτικού δικαίου. Ταυτόχρονα εργάζομαι σε καθημερινή βάση στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών ως νομική σύμβουλος, πλαισιωμένη από έγκριτους νομικούς, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιατροί και δίδοντας νομικές συμβουλές για την αντιμετώπιση τους αλλά κυρίως την πρόληψη τους.


Από το έτος 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2014 υπήρξα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς επίσης και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ.