ΚΑΠΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ

Η Ειρήνη Κάπαρη είναι απόφοιτη του τμήματος Φυσικοθεραπείας των Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας, με δεκαετή εμπειρία στην αποκατάσταση παιδιών και ενηλίκων με νευρομυικές διαταραχές, ποικίλης αιτιολογίας.


Υπήρξε συνεργάτης κέντρων θεραπειών παιδιών και ενηλίκων στην περιοχή της Αττικής. Έχει εξειδικευτεί στη μέθοδο Bobath (Neuro Developmental Treatment), ενώ έχει παρακολουθήσει και άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις σχετικά με το ειδικό παιδί (PNF, Halliwick).

 

Τα τελευταία χρόνια είναι επιστημονική υπεύθυνη της μη κερδοσκοπικής εταιρίας "Ελληνική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας" (ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ.) με εξειδίκευση στα επιστημονικά πεδία της Θεραπευτικής Ιππασίας  και της Ιπποθεραπείας κυρίως από φορείς του εξωτερικού (Pennsylvania Council on Therapeutic Horsemanship-H.Π.Α, American Hippotherapy Association-Η.Π.Α, Clwyd Special Riding Centre-U.K., Deutsches Kuratorium für Therapeutisches Reiten-Γερμανία).

 

Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεραπευτικής Ιππασίας ("Federation of Horses in Education and Therapy International") συμμετέχοντας με εισηγήσεις σε έξι διεθνή σεμινάρια, επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες με θέμα τη Θεραπευτική Ιππασία, την Ιπποθεραπεία και την παιδιατρική αποκατάσταση γενικότερα. Ταυτόχρονα, ανήκει στο προπονητικό δυναμικό του οργανισμού Special Olympics Hellas.

 

Είναι αθλήτρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας στην Ιππική Δεξιοτεχνία (Dressage) με συμμετοχή σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες καθώς και προπονήτρια και αξιολογητής αθλητών ιππασίας (National Classifier) με και χωρίς ειδικές ανάγκες (Federation Equestre Internationale).