ΚΟΛΙΑ - ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΣΟΦΙΑ

Γεννήθηκε στην Αγγλία το 1970 και ζει μόνιμα στην Αθήνα από το 1974. Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 κοριτσιών.


Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού και  σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Marketing Management στο Αμερικανικό Κολλέγιο Deree. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το στίβο και συμμετείχε σε πολλά πρωταθλήματα. Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα και για πολλά χρόνια εργάστηκε στο χώρο του marketing και δημοσίων σχέσεων σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες κυρίως από το χώρο της πληροφορικής (ΙΒΜ, Performance Technologies κ.α.). Το ενδιαφέρον της για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενισχύθηκε μέσα από την τετραετή εργασία της σε διοικητικές θέσεις δημοτικών διευθύνσεων. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την εφημερίδα «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» στο εμπορικό τμήμα.   


Διετέλεσε για 5 χρόνια Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στο 4ο Δημοτικό σχολείο Αμαρουσίου, όπου ανέπτυξε έντονα σχολική και κοινωνική δράση και συνέβαλε ουσιαστικά στην ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων και ερεθισμάτων των παιδιών μέσα από πρωτοβουλίες και ποιοτικές δράσεις του συλλόγου. Τα τελευταία 3,5 χρόνια από τις θέσεις της Αντιπροέδρου και της Ειδικής Γραμματέας στην Ένωση Γονέων Αμαρουσίου μάχεται για τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση. Ως μέλος και εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου στη Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου, τα τελευταία 3 χρόνια, έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και γνώση στα θέματα παιδείας και διευθέτησης θεμάτων και προβλημάτων στα σχολεία του Αμαρουσίου.


Από νεαρή ηλικία συμμετέχει σε τοπικούς, πολιτιστικούς και φιλανθρωπικούς φορείς, με σκοπό την εν γένει κοινωνική προσφορά της.
Οι τομείς του ενδιαφέροντος της είναι η παιδεία, ο αθλητισμός, τα πολιτιστικά και η προστασία του περιβάλλοντος.


Ως υποψήφια δημοτική Σύμβουλος εστιάζει στην εποικοδομητική αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημοτών και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην σκληρή δουλειά των ανθρώπων που στελεχώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες να δίνονται σωστές λύσεις και κατευθύνσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική κοινωνία στην καθημερινότητά της.