ΜΟΣΤΡΟΥ - ΑΝΤΩΝΕΛΛΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Γλυκερία Μοστρού-Αντωνέλλου, είναι παιδίατρος και εργάσθηκε στην Α’ Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών << Η Αγία Σοφία>> από το 1980 έως το 2010. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Λοιμωξιολόγος-Παιδίατρος. Εργάσθηκε στο τμήμα Ειδικών Λοιμώξεων με βαθμό Διευθυντού ΕΣΥ.


Είναι μέλος εννέα επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος πέντε συλλόγων που αφορούν στην προστασία της μητέρας και του άρρωστου παιδιού. Ασχολείται συστηματικά με τη στήριξη του γάμου και της οικογένειας.

  • 1968, παντρεύεται τον ιατρό Πέτρο Αντωνέλλο και απέκτησαν 5 παιδιά. Σήμερα έχει αποκτήσει και 10 εγγόνια.
  • 2007, εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη <<Μαρούσι ανθρώπινη πόλη>>.

Εργάσθηκε με υπευθυνότητα σε όποιο τομέα της ανατέθηκε από το Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη.

  • 2007, ως Πρόεδρος του μουσείου Φυσικής Ιστορίας.
  • 2007-2008, ως Αντιπρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου.
  • 2008, ως Πρόεδρος του Πολιτισμού.
  • 2009-2010, ως Πρόεδρος της Βορέειου Βιβλιοθήκης Δήμου Αμαρουσίου.
  • 2011-2013, συνεργάζεται ως άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου Γεωργίου Πατούλη στην ανωτέρω βιβλιοθήκη.

2011-2012, συνεργάζεται η Βορέειος Βιβλιοθήκη με την Εστία Πατερικών Μελετών, με υπεύθυνο τον αρχιμανδρίτη π. Σαράντη Σαράντο και εφημέριο της Κοιμήσεως Θεοτόκου μητροπόλεως Αμαρουσίου.
Η εστία πατερικών μελετών διδάσκει αρχαία ελληνικά και προσεγγίζει με τη γνώση των αρχαίων ελληνικών, τη μελέτη των πατερικών κειμένων. 
2013,δημιουργείται το <<ελεύθερο πανεπιστήμιο>> από ειδικούς επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Ερευνών, όπως βυζαντινής ιστορίας, ιστορίας του μεσαίωνα, ιστορία των ελλήνων της διασποράς κ.α.
2013, παράλληλα έγιναν διαλέξεις από ψυχολόγους, και προβολή ταινιών του γνωστού Ίγκμαρ Μπέργκμαν, με μεγάλη ανταπόκριση και θερμά σχόλια των ακροατών που παρακολουθούσαν αυτές τις συναντήσεις.
2013, εξακολουθούν δύο ομάδες ανάγνωσης και κλήθηκαν σύγχρονοι βραβευμένοι συγγραφείς και ποιητές και συζητήθηκαν τα έργα τους.
Προβλήθηκε βίντεο, σε διασκευή του ποιήματος του Νικηφόρου Βρεττάκου << Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη>>, στον περίβολο της βιβλιοθήκης.
Παρουσιάστηκε, το βιβλίο της κ. Θεοδωρίδου <<ο μαραθώνιος δρόμος της ολυμπιάδας του 1896, το Μαρούσι στο επίκεντρο της εθνικής αίγλης>>, στο κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού.

Η κ. Γλυκερία Μοστρού-Αντωνέλλου ως παιδίατρος και λοιμωξιολόγος, είναι εθελόντρια παιδίατρος στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και έλαβε τιμητική διάκριση για την κοινωνική της προσφορά.
Παράλληλα έλαβε τιμητικό έπαινο, για την εθελοντική της συμμετοχή, στο Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής & Προαγωγής της Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία του Αμαρουσίου.
Έλαβε τιμητική διάκριση για τη συμμετοχή της στις εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου εκλεγμένων γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ & Β’ βαθμού <<Η ΑΘΗΝΑ>>.
Επίσης έλαβε τιμητική διάκριση ως πολύτεκνη μητέρα, εργαζόμενη, σύζυγος, σύμβολο ανιδιοτελούς αγάπης και αυτοθυσίας.

 

Στους αγαπητούς μου φίλους και κατοίκους του Αμαρουσίου στέλνω θερμούς χαιρετισμούς και θέλω να τους πω, ότι επιθυμώ να συνεχίσω να βοηθώ τη γενέτειρά μου, το Μαρούσι με κάθε τρόπο υποστηρικτικό και δημιουργικό. Όχι μόνο από τις συγκεκριμένες θέσεις που υπηρέτησα μέχρι τώρα, αλλά με επικεφαλής το χαρισματικό, άξιο και δυναμικό Δήμαρχο του Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και τους λοιπούς εκλεγμένους άξιους συναδέλφους μου, να συνεχίσουμε την επίλυση των προβλημάτων αυτής της πόλης που αγαπάμε.
Σίγουρα δεν υπάρχουν άμεσες λύσεις σε όλα τα προβλήματα, αλλά όλοι μας θα προσπαθήσουμε για την καλλίτερη και αμεσότερη επίλυσή τους.
Το όραμά μας συνεχίζεται:


Να γίνει το Μαρούσι μια ζεστή και ανθρώπινη πόλη και σαν διοίκηση, με την ψήφο μας, να υπερασπιστούμε  ξανά τα δικαιώματα των πολιτών της.