ΠΑΠΑΡΟΥΠΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μαρούσι όπου τελείωσα τη βασική μου εκπαίδευση στο λύκειο «Ελληνική Παιδεία». Αποφοίτησα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τμήμα Πολιτικών Επιστημών.


Είμαι μητέρα δύο παιδιών. Ξεκίνησα την καριέρα μου στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού. Στην πορεία ανέλαβα καθήκοντα ως προϊσταμένη σε τμήματα των Διευθύνσεων όπως Οικονομικών, Προαγωγής Αθλητισμού καθώς και Αγωνιστικού Αθλητισμού, ολοκληρώνοντας ως διευθύντρια Διοικητικού.


Ως διευθύντρια της Διεύθυνσης «Άθλησης για ‘Ολους» συνεργάστηκα με όλους τους αθλητικούς οργανισμούς των Δήμων της χώρας, όπως η ανάληψη της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Μαζικού Αθλητισμού με το Δήμο Αμαρουσίου. Ήμουν ιδρυτικό μέλος/εκπρόσωπος για την Ελλάδα στο Βαλκανικό Οργανισμό Μαζικού Αθλητισμού και βασικό μέλος της επιτροπής για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στην Ελλάδα. Παρακολούθησα σεμινάρια πάνω σε Διεθνή Ευρωπαϊκά θέματα, management – marketing και πληροφορικής.


Επίσης ήμουν πρόεδρος στην επιτροπή κληρώσεων του ΛΟΤΤΟ και ΤΖΟΚΕΡ του ΟΠΑΠ. Στα πλαίσια των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων, υπήρξα μέλος Διεθνών Οργανισμών και βασική ομιλήτρια σε συνέδρια και ημερίδες κι είχα την υπευθυνότητα απαλλοτρίωσης χώρων για την υλοποίηση Αθλητικών Ολυμπιακών Έργων.