ΠΙΠΙΤΣΟΥΛΗ ΣΟΦΙΑ

Γεννήθηκε στο Μαρούσι τον Απρίλιο του 1991.

 

Είναι πρωταθλήτρια του κάνοε καγιάκ τα τελευταία 10 χρόνια με διακρίσεις τόσο στο πανελλήνιο όσο και στο διεθνή στίβο και ενεργό μέλος της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας με ευαισθησία στα θέματα του αθλητισμού.

 

Έχει τελειώσει το τμήμα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης EL TEμε ιδιαίτερες παιδαγωγικές σπουδές στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας στη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και ελληνικού πολιτισμού σε Ομογενείς. Συγχρόνως διδάσκει ελληνική γλώσσα και ελληνικό πολιτισμό στο 12τάξιο Συμπληρωματικό Σχολείο Ελληνικών της Ουγγαρίας εδώ και 4 χρόνια στα παιδιά της Ομογένειας. Ευαισθησία σε θέματα παιδείας και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.

 

Αρθρογραφεί στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ της Ομογένειας των Ελλήνων της Ουγγαρίας ενώ εδώ και δυο μήνες ανέλαβε τη σύνταξη του περιοδικού του σχολείου.Συμμετέχει στις διάφορες εκδηλώσεις της Ελληνικής Πρεσβείας ιδιαίτερα τελευταία με την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς καιενεργά στη διοργάνωση εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας στη Βουδαπέστη. (θέατρο, επετειακές εκδηλώσεις, αθλητικές δραστηριότητες). Ευαισθησία σε θέματα εκδηλώσεων και οργάνωσης.

 

Μετά από 6 χρόνια στο εξωτερικό επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και να συνεισφέρει στα κοινά. Πιστεύει ότι οι νέοι πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα τώρα που τους χρειάζεται και να βοηθήσουν. Είναι της άποψης ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στην προσπάθεια της χώρας. Ευαισθησία σε σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.