ΤΣΙΓΚΑΣ ΕΥΘΥΜΗΣ

Δικηγόρος.


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι, στην γειτονιά του Αγίου Νικολάου και έλκει την καταγωγή του από την Λαμία, την Καβάλα και την Μικρά Ασία. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου το 1996 και πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις στην Νομική Σχολή Αθηνών, από την οποία έλαβε πτυχίο Νομικής και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (master) στην Πολιτική Δικονομία. Μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.
Ασκεί μάχιμη δικηγορία ήδη επί 10 χρόνια ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και από το 2013 έχει προαχθεί στον Άρειο Πάγο. Τα 10 αυτά χρόνια έχει αναπτύξει σημαντική εμπειρία στον χειρισμό ευρέως φάσματος νομικών υποθέσεων και ιδίως στην δικαστική εκπροσώπηση. Παράλληλα ασκεί συμβουλευτική δικηγορία συνεργαζόμενος με εμπορικές εταιρείες και τραπεζικά ιδρύματα. Διατηρεί από το 2004 δικηγορικό γραφείο στο Μαρούσι, το οποίο από το 2012 έχει μεταφέρει στην οδό Διονύσου αρ. 43, στο κέντρο της αγοράς του Αμαρουσίου.


Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση από το 1996, ως εκπρόσωπος στα όργανα συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου, ως επικεφαλής της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Νομική Σχολή (2000-2001), ως υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (2000-2002), γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΟΝΝΕΔ (2004 -2007), υπεύθυνος οργανώσεων Λεκανοπεδίου Αττικής (2007 -2010), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου. Συμμετείχε στον 1ο κύκλο πολιτικής επιμόρφωσης της Πολιτικής Ακαδημίας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.


Ως δικηγόρος ασχολήθηκε ενεργά με την Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών (ΕΑΝΔΑ) και εξελέγη δύο φορές μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, στις εκλογές του 2003 και του 2005.


Έχει ποικίλα ενδιαφέροντα και συμμετέχει ως μέλος σε τοπικά, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία και συλλόγους του Αμαρουσίου και της Αττικής, υπήρξε αθλητής του ΑΟΠ (1985 - 1997). 


Είναι παντρεμένος με την Άννα Λύγουρη, η οποία εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και κατοικούν στον Άγιο Νικόλαο Αμαρουσίου.